PRACA OLIWII ZELA
Ryba

Ryba-Uriel

SKŁADNIKI NA RYBĘ URIEL

  1. filet z karpia lub cały karp
  2. przyprawy
  3. mąka
  4. masło
  5. olej

  6. uriel

    Uriel.

    PRZEPIS NA RYBĘ

  7. Zeskrob łuski ostrym nożem "pod włos". Wypatrosz uważając na żółć. Odetnij łeb i płetwy.
  8. Umyj i pokrój filety na porcje o szerokości 3 – 4 centymetry. Wytrzyj do sucha, natrzyj przyprawą Knorr i odłóż w chłodne miejsce na godzinę.
  9. Porcje ryby obtaczaj w mące. Na patelni rozgrzej olej i dodaj do niego kawałek masła. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  10. Smaż kilka minut z każdej strony na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, wlej na patelnię 2 łyżki wody i przykryj pokrywką na kilka minut.
    POWRÓT NA STRONĘ GŁÓWNĄ przejdź na stronę główną