PRACA OLIWII ZELA
Barszcz

Barszcz

SKŁADNIKI NA BARSZCZ

  1. bulion warzywny
  2. buraki
  3. włoszczyzna
  4. czosnek
  5. majeranek
  6. sól,pieprz
  7. suszone grzyby
  8. koncentrat barszczu

barszcz

Barszcz.

PRZEPIS NA BARSZCZ

  • Do garnka wlewamy 1 litr bulionu warzywnego i dolewamy wody. Dodajemy buraki pokrojone w ósemki. Włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, grzyby (wcześniej namoczone), czosnek i gotujemy na małym ogniu.
  • Następnie do barszczu dodajemy koncentrat barszczu czerwonego Krakus, majeranek i chwilę gotujemy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie sokiem cytrynowym.
  • Przelewamy barszcz przez sito zachowując tylko czysty barszcz.
  • Przelewamy barszcz przez sito zachowując tylko czysty barszcz.
    POWRÓT NA STRONĘ GŁÓWNĄ przejdź na stronę główną